Monday, September 30, 2013

Tereyağında kavrulmuş makarna




tereyaginda kavrulmus makarna 1







tereyaginda kavrulmus makarna 2


MALZEMELER

Yarım paket makarna

1,5 kaşık tereyağı

2 domates

kaşar peyniri

İsteğe göre tavuksuyu veya sıcak su

HAZIRLANIŞI

Tereyağı eritilir,makarna ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur,domateslerin kabuklarını soyup çok küçük doğrayıp ilave edilir,tuz ilave edilir birlikte 5 dakika kavrulur.Sıcak su veya tavuk suyu makarnaların üzerine çıkacak kadar eklenir, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, makarnalar pişmemişse biraz daha su ilave edilir.Üzerine rendelenmiş  kaşar peyniri  ve çok ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapılır.not: arzu edilirse 2 diş sarımsak katılabilir


No comments:

Post a Comment