6 kilo patlican
6 kilo domates
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
sıvıyağ
Yapılışı
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Patlicanların kabuklarını soyup başlarını kesip, küp şeklinde doğrayın. Tencereye 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağı ve ince doğradığınız sarımsakları ekleyip biraz kavurun. Domatesleri, tuzu ve patlicanlarıda ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Patlicanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Başka bir tencerede su kaynatın kaynayan suya kavanozları ve hiç kullanılmamış kapakları atıp sudan alın, ocakta kaynamaya devam eden sosdan kepçeyle alıp kavanozlara doldurup hemen ağzını kapatıp ters çevirin. Bu şekilde 1 gece bekletin.
No comments:
Post a Comment