* 1 kg kalın kabuklu portakalın kabuğu
* 1 kg toz şeker
* 1-2 damla limonsuyu
* Yeterince kalın kürdan
* 1-1,5 litre su
* 1 çay kaşığı tereyağ
Afiyet Şeker Olsun..
* Portakal mevsimi gelmek üzere çok lezzetli ve güzel görünümlü reçel şiddetle tavsiye edilir.
* Portakal kabuklarının değerlendirilmesi açısından çok ucuza geliyor.
* Reçelin en önemli püf noktası su içinde bekleme süresidir.
* Suyun içinde bekleyen kabuklar acısını atar.
* Şeklini isteyen ipe dizerek verebilir.
* Kürdanla sunumu daha şık oluyor.
* Ben kalın kürdanları ikiye kırarak kullanıyorum.
* Kavanozu sıcak sıcak yeni kapakla kapatırsanız daha uzun süre saklarsınız.
* Reçelleri küçük kavanozlarda saklamanızı tavsiye ederim.
* Kahvaltı sofralarınıza görsel bir şölen olur.
* Reçel yapmanın püf noktaları için Tık Tık.
ADIMI GÜVEÇ KOY AMA OCAK ÜSTÜNE KOYMA
No comments:
Post a Comment