Friday, September 13, 2013

PORTAKAL KABUĞUNDAN HİÇ REÇEL DENEDİNİZ Mİ ?



portakal kabu undan hic recel denediniz mi 1
  Malzemeler:

* 1 kg kalın kabuklu portakalın kabuğu

* 1 kg toz şeker

* 1-2 damla limonsuyu

* Yeterince kalın kürdan

* 1-1,5  litre su

* 1 çay kaşığı tereyağ


portakal kabu undan hic recel denediniz mi 2
 Yapılışı: Portakalları üzerini ayırarak dilim dilim soyun, çıkan kabukları daha küçük dilimlere ayırın (resimdeki gibi) portakal kabuklarını bol su içinde her gün suyunu değiştirerek 4-5 gün su da bekletin, bekleme sonunda kabukları süzün geniş bir tencereye tekrar su koyun kabukları içine atın 10 dk. kadar haşlayın, haşlanan kabukları süzgeçte süzün soğuduktan sonra elinizle iyice suyunu sıkın, sıkılan her kabuğu elinizle yuvarlayın kürdanın yarısını batırın yuvarlak yuvarlak kabuklar elde edin,başka bir tencerede suyu ve şekeri koyun kaynatın biraz koyulaşmaya başlayınca sarılı kabukları içine atın reçel kıvamına gelince limon damlasını ve tereyağını içine atın 2 dk. bekleyin, kavanozlara doldurun.

Afiyet Şeker Olsun..


portakal kabu undan hic recel denediniz mi 3
 NOT:

* Portakal mevsimi gelmek üzere çok lezzetli ve güzel görünümlü reçel şiddetle tavsiye edilir.

* Portakal kabuklarının değerlendirilmesi açısından çok ucuza geliyor.

* Reçelin en önemli püf noktası su içinde bekleme süresidir.

* Suyun içinde bekleyen kabuklar acısını atar.

* Şeklini isteyen ipe dizerek verebilir.

* Kürdanla sunumu daha şık oluyor.

* Ben kalın kürdanları ikiye kırarak kullanıyorum.

* Kavanozu sıcak sıcak yeni kapakla kapatırsanız daha uzun süre saklarsınız.

* Reçelleri küçük kavanozlarda saklamanızı tavsiye ederim.

* Kahvaltı sofralarınıza görsel bir şölen olur.

* Reçel yapmanın püf noktaları için Tık Tık.


portakal kabu undan hic recel denediniz mi 4



ADIMI GÜVEÇ KOY AMA OCAK ÜSTÜNE KOYMA portakal kabu undan hic recel denediniz mi 5

No comments:

Post a Comment