Çarşaf böreği nasıl yapılır?
Çarşaf böreği tarifi
Çarşaf böreği
Merhaba dostlar,www.onlinegidamarketim.com bana çok güzel organik böreklik un göndermişti,bende uzun zamandır çarşaf böreği yapmamıştım bunu fırsat bilerek elleri yıkayıp besmele çekip mutfağa girdim sizlere güzel bir çarşaf böreği yaptım.hava sıcak ellerde bol yağlı olunca fotoğrafıma çok özen gösteremedim ama lezzette şüpheniz olmasın :)
Çarşaf böreği için gerekli malzemeler
- 1 kg un
- 2 buçuk su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için gerekli malzemeler
- yarım kg haşlanmış yeşil mercimek
- yarım kilo dana kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
- üzeri için 200 gr tereyağı
Çarşaf böreği nasıl yapılır?
Çarşaf böreği tarifi
derin bir kapta un elenerek tuz la karıştırılır derin bir havuz açılır,yavaş yavaş su eklenerek kenarlardan başlanarak hamur karıştırılır.poğaça hamurundan sert bir kıvam olacak 15 dakika kadar tezgah üstünde yoğrulur.yoğrulan hamur 10 bezeye bölünür elle yatsı şekli verilip tepsilere dizilerek üzerine bolca zeytinyağı sürülüp sıvazlanır en az bir saat dinlenmeye bırakılır..
mutfak masasına veya yere temiz büyük bir bez serilir,ilk hamur alınıp elle fazla parmaklar sokulmadan açılır iki kişiyle daha kolay olur eğer sizde benim gibi yalnız yapacaksanız hamurun etrafında dolanarak açmak daha kolay oluyor.bu hamur sıcak ortamda daha çabuk açılıp ve genişliyor,soğuk havalarda ortamı ısıtmak gerek..hamurda yırtıklıklar yaşanabilir dert etmeyin zaten hamur kıvrıldıkca içte kalacaktır.hazırlan iç harç açılan hamura elle serptirilerek bezin ucundan hafif toplayıp kıvırarak istenilen şekil verilip üzerine eritilen tereyağı sürülür önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
AFİYET OLSUN
İç harcı yapımı
soğanlar yemeklik doğranır 2 yemek kaşığı tereyağı ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte karamelize edilir ardından kıyma da eklenerek kavrulur.1 yemek kaşığı domates salçası ilave ederek kokusu çıkana kadar karıştırılır.ardından önceden haşlanıp süzülen yeşil mercimek tuz ve baharatları katılarak kısık ateşte 8 dakika kadar kavrulur soğumaya bırakılır..
yapım aşamalarını görüntüleyemediğim'den dolayı sizler için daha önceden hazırlamış olduğum patatesli ve ıspanaklı çarşaf böreği yapım aşamalarını paylaşıyorum umarım faydalı olur..
Onerimiz enterasan makaleler : midye börek tarifi
No comments:
Post a Comment