Saturday, September 21, 2013

Sütlü Sarı Mercimek Çorbası



sutlu sari mercimek corbasi 1


Hastayım, aksırıp-tıksırıyorum, boğazım ağrıyor, bir sıcak-bir soğuk beni mahvetti. Böyle durumda ne derler "Hastayım hasta, çorbası tasta :)" Gerçekten hasta-sağlıklı hiç fark etmez, insanların şifası çorbada. O halde bana müsade bi çorba içip geleyim :)


 


Malzemeler:


 


- 1 su bardağı sarı  mercimek


- 1 adet kuru soğan


- 2 yemek kaşığı pirinç


- 2 su bardağı tavuk suyu


- 3 su bardağı bardağı su


- 1 çay bardağı süt


- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, karabiber, kırmızı toz biber,nane


 


Yapılışı: Sarı mercimek ve pirinç beyaz suyu gidip duru su akana kadar 2-3 kez yıkanır. Sarı mercimek, pirinç, soğan, normal su ile birlikte düdüklü tencereye alınarak, tencerenin düdüğü çıktıktan sonra ocağın altı kısılarak 10 dakika haşlanır. (Normal tencerede yapıyorsanız, aynı malzemeleri tencere içerisinde mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.) Düdüklü tencerenin basıncı düşüp düdüğü indiğinde kapağı açılarak bir blender yardımı ile çorba pürüzsüz hale getirilir. İçerisine tavuk suyu, süt, tereyağı ve baharatlar eklenerek bir taşım daha kaynatılır ve sıcak sıcak servis edilir.


No comments:

Post a Comment