Dün saat ücte baslayip aksam yedide bitirdigim Alti kiloluk undan yaptigim pogacalarim.Tabi sadece bunlari yapmadim.Bundan sonra gelen Pogacalarimida ayni Tariften yaptim.Cok ama cok lezzetli oldular.Pamuk gibi yumusacik oldular.Pastanede satilan pogacalar benimkilerin yaninda halk etmis valla.Artik bas bas bagirmama gerek yok degilmi Arkadaslar.Ne yapiyoruzzzz ,Canimizin cektigi her seyi Evimizde kendimiz yapiyoruzzzzzzzzzz :))
Asagida verecegim tarifin ben üc katini yaptim.Size sadece dört tepsilik bir tarif yani Orjinal tarifini vericem Insallah.
Yorumlar geldikce diger Cesitlerimide yayina alabilirim belkiiiiii :))))
BIR TARIFTEN CESIT CESIT PASTANE POGACALARI
Hamur Malzemeleri :
2 tane yas maya
1 litre süt ( iliktan biraz daha sicak olmali )1 su bardagi sivi yag
yarim su bardagi tozseker
1 yemek kasigi tuz
4 adet yumurta beyazi ( Sarisini Pogacalarimizin üzerine sürecegiz )
2 kilo un
Ic Malzemeleri :
Kiymali Pogaca icin Ic Malzeme : Bu tarifimizin adi CANTIK
2 adet kuru sogan
bir kac kasik siviyag
1 kutu domates rendesi ( 6 tane domates rendesi )
1 yemek kasigi biber salcasi
baharat ve tuz
Kiymali harc malzemeler icin sogani kücücük dogayin ve diger tüm malzemelerle karistirip elinizle iyice karistiriniz.
Ispanakli Pogaca icin Ic Malzeme :
Ben hazir paket aldim ama sizler 1 kilo ispanak alip yagda kavurabilirsiniz.
100 gr peynir
tuz,kasar peynir
Ispanagi kücük olmak sarti ile dograyin ve az sivi yag ile tavada iyice kavurun.sonra icine beyaz peyniri ve tuzu katip karistirin.
Zeytin ve Peynirli Pogaca icin Ic Malzeme :
Cekirdegi alinmis zeytin
100 gr Peynir
susam
Pizzali Pogaca icin Ic Malzeme :
2 yemek kasigi biber salcasi
kekik,tuz,karabiber,siviyag
salam,kasar peynir
Biber salcasini bir kaba alip icine yarim cay bardagi su ilave edip salcayi icinde eritelim.Sonra icine kekik,tuz,karabiber,siviyag koyup karistirmaya devam edelim.Sonra resimdeki gibi uygulayalim.
Yapilisi :
Hamur malzemelerini Sirasi ile kabimiza alip unu en sona birakalim.Maya eriyene kadar elimizle karistiralim.sonra unumuzu ilave edip yumusacik bir Hamur yoguralim.Hamurumuzu bir saat mayalanmasi icin üstü kapali sekilde bekletelim.Mayalanan hamurumuzu alip avuc ici büyüklügünde bezeler yapip tezgahimiza dizelim.Ben tezgahi yagliyorum yapismamasi icin.Hatta size bir sey daha söyleyeyim.ben bezelere sekil verirken elime ve tezgaha siviyag sürüp öyle sekil veririm.Asla sekil verirken un kullanmam.
bezeleri tek tek alip elimizle kenarlarindan 1 cm pay birakip icini inceltene kadar iki parmagimizla bastiralim.resimdede görüldügü gibi canak seklini almali.sonra bu sekilde yaptigimiz canaklarimizi yagli kagit serilmis tepsilerimize dizelim.Kenarlarina yumurta sarisi sürelim.sonra icine yukarda yazdigimiz istenilen Ic harctan yapip koyalim.Ben dört tepsi hazirliyorum.Dördüncüyü hazirlayana kadar ilk tepsimdeki pogacalarim hem dinlenmis hemde tepside yine mayalanmis oluyor.Eger tek tepside yapiyorsaniz mutlaka yarim saat kadarda tepside mayalayip sonra firina veriniz.yoksa pamuk gibi olmayabilir.Tepside Mayalanan Pogacalarimizi 280 dereceli firinda kizarana kadar pisirelim.
Ben cok ama cok begendimmm.Umuyorumki sizlerde cok begeniceksiniz.
Diger sekillerimiz Yorumlarinizdan sonra gelicek Insallahhhhhhhhh
AFIYET BAL SEKER OLSUNNNNNNNNN
Ilgilenebileceginiz guzel bir yazi : pastane poğaçası tarifi
No comments:
Post a Comment