5-6 adet bostan patlıcan
Yarım kilo süzme yoğurt
Yarım kg. kıyma
2 -3 adet yeşil biber
2 büyük domates
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
kırmızı toz biber
karabiber
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açılır,közde,fırında veya ateş üzerinde közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyulur. Bir yandan kıyma kavrulup içine biber, tuz,domates, yağ, pul biber konulup, kıyma sosu hazırlanır. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulup ince doğranıp, sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Daha sonra kıymalı sos üzerine sıcak dökülür,eritilmiş tereyağ ve pulbiber gezdirilip sıcak fırında veya elektrikli ocak üzerinde ısıtılıp sıcak servis yapılır
No comments:
Post a Comment