Friday, October 11, 2013

ALİ NAZİK




ali nazik 1



ali nazik 2
MALZEMELER

5-6 adet bostan patlıcan

Yarım kilo süzme yoğurt 

Yarım kg. kıyma 

2 -3 adet yeşil  biber

2 büyük domates

3-4 diş  sarımsak

3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 

kırmızı toz biber

karabiber 

tuz 

1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açılır,közde,fırında  veya ateş üzerinde  közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyulur. Bir yandan kıyma kavrulup içine biber, tuz,domates, yağ, pul biber konulup, kıyma sosu hazırlanır. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulup  ince doğranıp, sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Daha sonra kıymalı sos üzerine sıcak dökülür,eritilmiş tereyağ ve pulbiber gezdirilip sıcak fırında veya elektrikli ocak üzerinde ısıtılıp sıcak servis yapılır


No comments:

Post a Comment