Sunday, May 11, 2014

TON BALIKLI PİZZA





 


 


Malzemeler

500 gr un

yarım paket yaşmaya

ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

5 yemek kaşığı sıvıyağ

üzeri için

2 kutu ton balığı

1 küçük kutu konserve

1 tane kırmızı biber

1 tane yeşil biber

3-4 yemek kaşığı zeytin

1 çorba kasesi rendelenmiş muratbey light kaşar peyniri

sosu için

1 tane domates

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığ kekik

1 tutam fesleğen

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Hamur için unu bir kaba alın, ortasını açıp maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve sıvıyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru  bezle örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru ikiye ayırın. Her parcayı unlu tezgahta, elinizle ince olacak şekilde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Sosu için domates, sarımsak ve fesleğeni blendırdan geçirip, tuz ve kekik atıp karıştırın. Hamurların üzerine sosu sürün. Hamurların üzerlerine, yağı süzdürülmüş ton balığı, mısır, jülyen doğranmış kırmızı ve yeşil biber, çekirdekleri çıkarılmış zeytini koyun. Biraz kaşar peyniri serpip, önceden ısınmış fırında pişirin. Fırından almaya yakın, kalan kaşar peynirini serpip 1-2 dakika daha fırından tutup alın.

No comments:

Post a Comment