Thursday, May 8, 2014

Kek kalıbında peynirli börek




 Bu hafta böreği ben yapacaktım ama başka bir arkadaşımız elinde kalıbıyla gelince benim börek diğer haftaya kaldı. Kısmet diyelim ki bu nefis bir börek oldu. Hepimiz su böreğine benzettik.



 2 yumurta yarım su bardağı sıvıyağ 1 şişe soda bir kapta karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına 5 yufkadan 1 tanesi kenarından sarkacak şekilde yerleştirilir.2. Yufkayı 4'e bölerek sıvı karışıma batırılır. Kalıptaki yufkanın üzerine döşenir üzerine iç malzeme ( peynir maydanoz) paylaştırılır. Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edilir. En üstteki yufkanın üzerine kalan sosu dökülür. Yufkanın sarkan kısımları üzerine kapatılır. Kek kalıbın ortasındaki yufkada açılır içe doğru kıvrılır. Streçleyip mümkünse 1 gece dolapta bekletilir. Üzerine tereyağ parçaları dizilip 180 derecede pişirilir.



 Çevirdikten sonra ortası bir miktar beyaz kaldığı için aşağıda görüldüğü gibi tekrar fırınladık.





No comments:

Post a Comment