Monday, November 25, 2013

kastamonu igne oyası

Merhaba sevgili site okurlarimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün kastamonu igne oyası makalesini paylasmaya karar verdik.


kastamonu igne oyasi 1 
Feshane'de düzenlenen 6.Kastamonu günleri festivaline ait yazı dizimiz devam ediyor.

Bu bölümde Kastamonu'nun yöresel ürünlerini, yiyeceklerini görebilirsiniz.

Ayrıca bakınız; Kastamonu Denilince Akla Gelenler

İlk resimde gördüğünüz Kastamonu simiti, susamsız olarak hazırlanır ve sade olarak yendiği gibi tiriti de çok meşhurdur, bu simidin diğer adı da, kel simit.


kastamonu igne oyasi 2
Kastamonu Pastırması, Kayseri Pastırması kadar tanınmasa da kendine has hazırlanışı sebebi ile piyasada oldukça rağbet gören bir üründür.

Kastamonu Pastırması fırında değilde, güneşte kuruduğu için çok lezzetlidir.

Biz ne zaman Kastamonu'ya gitsek bize bu pastırmayı sipariş eden arkadaşlarımız var.

Oğlum, Kastamonu'dan izne gelince eğer pastırmanın mevsimi ise bize bu pastırmadan getirir.

Kısacası Kastamonu Pastırması, çekme helva, sarımsak kadar talep gören yöresel bir üründür.


Kastamonu Pastırmasının nasıl hazırlandığını öğrenmek ve pastırma ile hazırlanan Paçanga böreğinin tarifini almak için, bakınız; Muhterem'le Afiyetle-Paçanga Böreği







kastamonu igne oyasi 3
O gün bende pastırma alıp, pazar kahvaltısına gelecek olan misafirlerime Paçanga böreği hazırladım.

Kahvaltının resimleri burada


kastamonu igne oyasi 4



kastamonu igne oyasi 5



kastamonu igne oyasi 6



kastamonu igne oyasi 7



kastamonu igne oyasi 8
Kastamonu'nun en meşhur ürünlerinden birisi de Çekme Helva.


kastamonu igne oyasi 9



kastamonu igne oyasi 10
Festivalde fide satışları da yapılıyordu.

Ayrıca Taşköprü sarımsağı da tezgahlarda ki yerini almıştı.


kastamonu igne oyasi 11






kastamonu igne oyasi 12


Bu stant da çok güzel marmelatlar vardı, bende tadını bildiğim, kızılcık bulunca yaptığım kızılcık marmeladın dan aldım.


kastamonu igne oyasi 13
Son anda tezgahta Alıç marmeladını (sarı kasede olan) görünce önce tadına baktım, sonra ondan da aldım.


Açıkçası daha önce Alıç marmeladını ne duydum, ne de yedim ama tadına bayıldım.


Bir daha önüme çıkarsa hiç tereddüt etmeden tekrar alırım.


Alıç için şunlar yazıyordu;


*Kalbin düzenli çalışmasını sağlar.


*Damarları açar.


*Yağları eritir.


*Damar tıkanıklığını önler.


*Kalp krizine karşı korur.






kastamonu igne oyasi 14



kastamonu igne oyasi 15
Kastamonu'nun en önemli tarım ürünlerinden birisi de Tosya Pirinci.


kastamonu igne oyasi 16
 Çeşit çeşit peynirler, tereyağlar ve kahvaltılık ürünler.


kastamonu igne oyasi 17






kastamonu igne oyasi 18



kastamonu igne oyasi 19
Kastamonu'nun Tosya Pirinci kadar meşhur diğer bir ürünü de Siyez bulgurudur.

Siyez bulguru hakkında ayrıntılı bilgi ve siyez bulguru pilavının tarifi burada


kastamonu igne oyasi 20



kastamonu igne oyasi 21



kastamonu igne oyasi 22



kastamonu igne oyasi 23



kastamonu igne oyasi 24






kastamonu igne oyasi 25



kastamonu igne oyasi 26
Kastamonu İnebolu'lu olan Ahmet Maranki'nin de festivalde bir standı vardı.


kastamonu igne oyasi 27



kastamonu igne oyasi 28



kastamonu igne oyasi 29
4.bölümde dışarıda ki yiyecek tezgahlarından, bahçe bölümünden çektiğim resimler de görüşmek üzere...



Bu makale ile alakali daha detayli bilgi inceleyebileceginiz onerdigimiz bir web sayfasi : kastamonu igne oyası

No comments:

Post a Comment