Bu bölümde Kastamonu'nun yöresel ürünlerini, yiyeceklerini görebilirsiniz.
Ayrıca bakınız; Kastamonu Denilince Akla Gelenler
İlk resimde gördüğünüz Kastamonu simiti, susamsız olarak hazırlanır ve sade olarak yendiği gibi tiriti de çok meşhurdur, bu simidin diğer adı da, kel simit.
Kastamonu Pastırması fırında değilde, güneşte kuruduğu için çok lezzetlidir.
Biz ne zaman Kastamonu'ya gitsek bize bu pastırmayı sipariş eden arkadaşlarımız var.
Oğlum, Kastamonu'dan izne gelince eğer pastırmanın mevsimi ise bize bu pastırmadan getirir.
Kısacası Kastamonu Pastırması, çekme helva, sarımsak kadar talep gören yöresel bir üründür.
Kastamonu Pastırmasının nasıl hazırlandığını öğrenmek ve pastırma ile hazırlanan Paçanga böreğinin tarifini almak için, bakınız; Muhterem'le Afiyetle-Paçanga Böreği
Kahvaltının resimleri burada
Ayrıca Taşköprü sarımsağı da tezgahlarda ki yerini almıştı.
Bu stant da çok güzel marmelatlar vardı, bende tadını bildiğim, kızılcık bulunca yaptığım kızılcık marmeladın dan aldım.
Açıkçası daha önce Alıç marmeladını ne duydum, ne de yedim ama tadına bayıldım.
Bir daha önüme çıkarsa hiç tereddüt etmeden tekrar alırım.
Alıç için şunlar yazıyordu;
*Kalbin düzenli çalışmasını sağlar.
*Damarları açar.
*Yağları eritir.
*Damar tıkanıklığını önler.
*Kalp krizine karşı korur.
Siyez bulguru hakkında ayrıntılı bilgi ve siyez bulguru pilavının tarifi burada
Bu makale ile alakali daha detayli bilgi inceleyebileceginiz onerdigimiz bir web sayfasi : kastamonu igne oyası
No comments:
Post a Comment