Sunday, April 6, 2014

Hamurlu Tavuk



Bu yemeğin bir benzerini tv de görünce hemen denemek istedim.Tabi asıl tarifte bir sürü değişik malzeme olduğu için ev halkının damak zevkine göre bazı şeyleri çıkarmak zorunda kaldım.

Bu yemeğin en güzel yanı üzerinde ki hamur ile bir bütünlük sağlaması.Hele hamuru kırıpda içinden gelen yemek kokusu muhteşem.



Hamurlu Tavuk 

Malzemeler :


  • 2 adet tavuk göğsü 

  • 1 paket mantar 

  • 1 büyük soğan 

  • 2 adet kırmızı biber 

  • 4 diş sarımsak

  • tuz,karabiber,kekik

  • sıvıyağ



Hamuru için :



  • 2 su bardağı un 

  • 1 çay kaşığı toz maya

  • 1 çay kaşığı tuz 

  • Aldığı kadar su 



Yapılışı:




  1. Un,maya ve tuzu karıştırın.Su ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru iyice yoğurup bir kenarda mayalanması için bekletin.

  2. Doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin.Üzerine doğranmış biberleri ve mantarı ekleyin.1-2 dakika karıştırdıktan sonra küp doğranmış tavuğu da ekleyip biraz daha kavurun.Baharatları ekleyip pişmeye bırakın.(ben bu aşamada su eklemedim,kendi suyuyla pişmesini istedim.Siz daha sulu isterseniz biraz su  ekleyebilirsiniz)

  3. Pişen tavuğu fırına dayanıklı kaselere paylaştırın.Hamurdan parçalar koparıp merdaneyle hafifçe acın.Kaseden biraz daha büyük olacak şekilde kenarlarını kesin.Daha sonra kenarları yağlanmış kaselerin üzerine kapatın.Bütün kaseleri aynı şekilde kapatın.

  4. 180 c önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



Afiyet Olsun...






















No comments:

Post a Comment