Saturday, April 5, 2014

DÜDÜKLÜDE BEŞ DAKİKADA TAZE FASULYE







Yaz mevsimin en güzel sebzelerinden taze fasulyenin en lezzetli hallerinden birinin tarifi ile geldim bugün...

Geçmiş paylaşımlarımdan yola çıkarak,arşivime bir göz attığım zaman,sayfamda sebze yemekleri ağırlıklı sanki..:)

Sağlıklı bir yaşam için sebzenin yeşilin her tonu,kırmızının turuncunun her renk sebze şart sofralarımızda...

:)

Sebze yetiştiriciliğinde önde gelen illerden olan Antalya da yaşamanın avantajlarından biri de her mevsim tazecik sebzenin her çeşidine ulaşmanın mümkün olması...

bol sebzeli ve sağlıklı günlerimiz olsun inşallah...

:)





Sebze yemeklerini genelde hep aynı usul üzere pişiriyorum.

Acil durumlarda da tercihim düdüklü tencere oluyor..

İşte en pratik hali ile zeytinyağlı taze fasulye ...


Malzemeler



  • 1 kg taze fasulye


  • 3 adet orta boy domates


  • 1 baş iri kuru soğan


  • 1  adet havuç


  • 1 fincan sızma zeytin yağı


  • tuz ve bir tatlı kaşığı toz şeker



Hazırlanışı




  1. taze fasulyeleri yıkayıp ayıklayıp, istediğimiz boyutta dilimliyoruz.


  2. kuru soğanı yemeklik doğruyoruz.


  3. domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve düdüklü tencerenin en altına yayıyoruz.üzerine sırası ile soğan,taze fasulye havuç sızma zeytinyağı,tuz ve şekeri ilave ediyoruz.


  4. tüm malzemelerini ilave ettiğimiz düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve ateşe koyuyoruz.kaynamaya başladığı andan itibaren sadece ve sadece beş dakika kısık ateşte pişiriyoruz.beş dakika sonunda altını kapatıp havasını aldığımız düdüklümüzü dikkatlice açıyoruz ve yemeğimizi servis tabağına alıyoruz.

Afiyet şifa olması dileğimle...

No comments:

Post a Comment