Gülüsüm koydum ismini
yazmak istediklerim vardi sizlere .amaaa öyle uykum varki dostlar .Tarifi simdi yazsammi yazmasammi diye düsünürken .hadi yazayim dedim .olaki yarin sevenlerin sofrasinda köseye kurulur
gülüse vesile olur belki dedim
oldukca cabuk hazirlanan kalorisi düsük illede ama illede yaz mevsimine yakisir bir tarif sizlere
sonunda yazacagimi basta yazayim ben
servis öncesi bir 45 dakika buzlukta tutmak tada tat katiyor biline
gerekli malzeme
keki icin
4 yumurta
1 bardak seker
1 bardak un
1 ok kabartma tozu
3 yemek kasigi kakao
4 yemek kasigi süt
keki islamak icin yarim su bardagi süt
&
1 poset krem santi
1 su bardagi soguk süt
3 yemek kasigi tepeleme süzme yogurt
1,5 ajda cay bardagi kirik cikolata
&
cilek püresi sosu
500 gr cilek
1 cay bardagi (ajda ) seker
1 cay bardagi (ajda ) su
2 tatli kasigi limon suyu
1tepelme + ceyrek yemek kasigi nisasta
yapilisi öncelikle firinimizi 180 dereceye isinmaya birakalim
26 cm kelepceli kalibimizi yagli kagit ile kaplayalim
cirpma kabimiza yumurtalari kiralim üzerine sekeri ekleyip beyazlayincaya kadar cirpalim
ayri bir kapta karistirdigimiz un kakao ve kabartma tozunu cirptigimiz yumurtalara süt ile birlikte
ilave edelim. karistirip hemen kalibimiza bosaltalim düzleyelim. hemen firina verip pisirelim kürdan testi yapalim yaklasik yarim saat sürüyor gözünüz üzerinde olsun yag olmadigi icin cabuk pisiyor
kalipta 15 dakika dinlendirelim kenarlarindan bicak yardimi ile kurtarip servis kabina alalim
altidan kagidi cikarip sogumaya birakalim
kekimiz sogurken biz meyva sosumuzu hazirlayalim
cilekleri yikayip hafif iri sekilde dograyalim üzerine sekeri suyu nisastayi ve limon suyunu ekleyip
ocaga koyalim .
bir iki kez kaynamasi kafi. cok kaynamamali nisasta matlasmamali cilegimiz rengini kokusunu kaybetmemeli. zaten fark edeceksiniz hemen koyulasacak dibini sarmaya baslayacak karistirmaya devam edin bir iki kez ortasindan kaynamasi yeterlidir
hemen bir elekten kasikla gecirmenizi istiyorum sosumuzu
el blendiri kullanmamalisiniz, zira kivami bozacak rengini kaybedecektir benden söylemesi
üstte kalan kisimi atacagiz kasikla bastirarak iyice gecirin üstte sert beyaz kisimlari kalacaktir alttaki gecirdigimiz püremizi arada karistirmak sureti ile bir kenarda bekletin ilikken kullancagiz tamamen sogumamali
krem santimizi soguk süt ile cirpalim katilasinca icersine yogurdu en son cikolatayi ilave edip karistiralim
soguyan kekimizi üstten bir parmak kalinliginda keselim .
cikardigimiz parcayi kullanacagiz o bizi kenarda beklesin
yarim su bardagi süt ile kekimize ara ara islayalim
.yagsiz olan kekimizi dahada yumsaklik katacak süt
kekimizin üzerinden kestigimiz parcayi ciprtigimiz santimizin icersine ufalayalim
kekimizin kenarina varsa cember yoksa kalibimizi tekrar kekimize kenarina gecirelim
hazirladigimiz santili karisimi kekimizin üzerine doldurup düzleyelim
en üstüne hazirladigmiz ilik cilek sosumuzu kasikla önce kenarlarindan baslayarak
kasikla akitarak dolduralim
bu haliyle hemen buzdolabina kaldiralim .aceleniz var ise hemen buzluga atinzaman yeterli ise buzdolabina agzi kapali olarak ,derim ki imkan varsa bir gün önceden yapip koyalim
buzdolabina .yok ayni gün yapilacaksa 4-5 saat ona müsade edelim buzdolapta dinlenmesine
basta yazacaktim unutmusum ;) bir tane sizin gülüsünüz olacak olan cilegi süslemek icin ayirmis olalim
oda sizin gülüsünüz olsun
dinlenen pastamizi dilimleyip servise sunalim. yukarida yazdim ya
soguk tüketmeniz siddetle tavsiye olunur
afiyet olsun dostlar.. daim dualara talib bu Allah ne verdiyse
tarif bana ait elbet ..bu garibe rabbimin lütfu ,sonsuz sükürler ona ,sonsuz hamd ona .
bu pastadan kizimda yiyebildi. o son lokmayi yutarken mutfagimdaki aynada kendisi
agzinin kenarini görünce gülümsedi bende yakaladim :)
gülüsüm pastasina yakisir bir final oldu
ELHAMDÜLiLLAH
olmayan kardeslerimede nasip eyle yarabbi
sen sahit ol yarabbi tek niyetim kolayliklara güzelliklere vesile olmak
Muhabbetle
No comments:
Post a Comment