Bu yemeğin en güzel yanı üzerinde ki hamur ile bir bütünlük sağlaması.Hele hamuru kırıpda içinden gelen yemek kokusu muhteşem.
Malzemeler :
- 2 adet tavuk göğsü 
 - 1 paket mantar 
 - 1 büyük soğan 
 - 2 adet kırmızı biber 
 - 4 diş sarımsak
 - tuz,karabiber,kekik
 - sıvıyağ
 
Hamuru için :
- 2 su bardağı un 
 - 1 çay kaşığı toz maya
 - 1 çay kaşığı tuz 
 - Aldığı kadar su 
 
Yapılışı:
- Un,maya ve tuzu karıştırın.Su ilavesi ile yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru iyice yoğurup bir kenarda mayalanması için bekletin.
 - Doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin.Üzerine doğranmış biberleri ve mantarı ekleyin.1-2 dakika karıştırdıktan sonra küp doğranmış tavuğu da ekleyip biraz daha kavurun.Baharatları ekleyip pişmeye bırakın.(ben bu aşamada su eklemedim,kendi suyuyla pişmesini istedim.Siz daha sulu isterseniz biraz su  ekleyebilirsiniz)
 - Pişen tavuğu fırına dayanıklı kaselere paylaştırın.Hamurdan parçalar koparıp merdaneyle hafifçe acın.Kaseden biraz daha büyük olacak şekilde kenarlarını kesin.Daha sonra kenarları yağlanmış kaselerin üzerine kapatın.Bütün kaseleri aynı şekilde kapatın.
 - 180 c önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment