


- 5 yumurta  
 - 1 bardak toz şeker  
 - 1 fincan ılık süt  
 - 1,5 bardak un 
 - kabartma tozu-vanilya   
 
KREMASI:
- 3 bardak süt 
 - 4 tepeleme kaşık un   
 - 1 bardaktan 1 parmak eksik şeker  
 - vanilya 
 
ÜZERİ İÇİN: hindistan cevizi -süt
YAPILIŞI:
- kek malzemesi ile keki çırpıp yağlanmış, unlanmış dikdörtgen borcamda 170 derecede pişirin. 
 - soğumaya bırakın. 
 - kremayı pişirip soğutun, isterseniz bu esnada 1 poşet kremşanti koyup çırpabilirsiniz  
 - kek soğuyunca 12 parçaya bölün- enine -3-   , boyuna -4- parça  
 - sonra her parçayı tekrar enine kesip araya 1 kaşık krema koyup  
 - rulo yapıp, önce süte sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin....
 
No comments:
Post a Comment