Monday, September 30, 2013

Tereyağında kavrulmuş makarna




tereyaginda kavrulmus makarna 1







tereyaginda kavrulmus makarna 2


MALZEMELER

Yarım paket makarna

1,5 kaşık tereyağı

2 domates

kaşar peyniri

İsteğe göre tavuksuyu veya sıcak su

HAZIRLANIŞI

Tereyağı eritilir,makarna ilave edilerek pembeleşene kadar kavrulur,domateslerin kabuklarını soyup çok küçük doğrayıp ilave edilir,tuz ilave edilir birlikte 5 dakika kavrulur.Sıcak su veya tavuk suyu makarnaların üzerine çıkacak kadar eklenir, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, makarnalar pişmemişse biraz daha su ilave edilir.Üzerine rendelenmiş  kaşar peyniri  ve çok ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapılır.not: arzu edilirse 2 diş sarımsak katılabilir


BÖĞÜRTLENLİ KEK



bo urtlenli kek 1
Tatil bitti, Perşembe sabahı İstanbul'a döndüm ama işten-güçten-zamansızlıktan buralara uğrayamadım.

Bu yıl İstanbul'un bunaltıcı sıcaklarını hiç yaşamadık dersem yalan olmaz.

Ramazan'ın 15'in de köye gidip 38 gün kaldım.

Tertemiz havası, yemyeşil doğası ile sıfır sessizliği ile iyice arınıp, kendimize geldik.

Köyde ki evimizin tadını bu yıl tam anlamı ile çıkardık.

Keşke daha çok zamanımız olsaydı 15-20 gün daha dönmeseydik, diye çok iç geçirdik ama mecburen döndük.


bo urtlenli kek 2
Bu yıl köyde kızımla ve gelen misafirlerimizle bol bol böğürtlen topladık.

Topladıklarımızdan kek, sos, komposto ve reçel yaptım.

Tabii birde dalından koparıp, taze taze yedik : )

Bugün tarifini verdiğim böğürtlenli keke vanilyalı puding ile sos hazırladım.

Bu keki Ramazan iftarlarından birisinde hazırlamıştım, iftar masasına ait resimleri buradan görebilirsiniz.

"Afiyetle Kalın"


bo urtlenli kek 3 BÖĞÜRTLENLİ KEK: 


Malzemeler; (Baton kek kalıbı için)


1 su bardağı böğürtlen,


Böğürtleni bulamak için; 2 yemek kaşığı un,


3 adet yumurta,


1 su bardağı sıvı yağ,

1 su bardağı yoğurt,

1 su bardağı toz şeker,

2,5-3 su bardağı un,

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya,

Kek kalıbını yağlamak için çok az margarin.

Sos için;

1 paket vanilyalı puding,


3 su bardağı süt,


Üzerine;


6-7 adet böğürtlen







bo urtlenli kek 4
TARİFİ;

Öncelikle böğürtlenleri una bulayın.


Yumurtaları ve şekeri çırpın.


Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.

Un için 2 buçuk-3 bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.

Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.

Kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.

Hazırladığınız kek hamurundan 2 kepçe kek kalıbına dökün.

Üzerine una bulanmış böğürtlen serpin.

Tekrar 2 kepçe kek hamuru dökün, üzerine yine unlanmış böğürlen yerleştirin.

En son kalan bütün kek hamurunu böğürtlenlerin üzerine dökün.

Fırını önceden orta hararette (180 derece) ısıtın.

Hazırladığınız keki fırına yerleştirin.

Fırının kapağını hiç açmadan kek kabarıncaya kadar pişirin.

Piştiğini anlamak için bir kürdan ya da küçük bir bıçağı keke batırın, eğer temiz çıkıyorsa pişmiş, hamurlu çıkıyorsa pişmemiş demektir.

Pişmemişse pişirmeye devam edin.

Piştikten sonra kalıbın içinde 10 dakika dinlendirip, servis tabağına çıkarın.

Üzerinin sosunu hazırlamak için, sütle vanilyalı pudingi pişirin.

Karıştıra karıştıra soğutun, soğuduktan sonra kekin üzerine kaşıkla dökün.

Üzerini taze böğürtlenlerle süsleyip, servis yapın.

"Afiyet Olsun"


Son Oyun – Ahmet Altan



Son Oyun Lise dönemimden bu yana okuduğum ilk Ahmet Altan kitabım oldu. Neden bu kadar ara vermişim acaba diye düşünürken kitabı yarıladığımda Ahmet Altanın  özgür ruhlu , muhteşem sevişgen , kadın ruhundan anlayan ,kültürlü ve bir o kadar yalnız erkek kahramanı ve etrafındaki mutsuz ve ona muhtaç kadınlarını özlemediğimi fark ettim. Ahmet Altan’ın okuduğum 8. kitabı olan Son Oyun beni şaşırtmadı ama sürükleyici değildi dersem de büyük haksızlık yapmış olurum.



Kitabın ismi büyük bir hesaplaşma , kurgulanmış bir Oyun okuyacağız izlenimi yaratsa da ben ortada Son bir Oyun göremedim. Tamamen merka uyandırması için seçilmiş bir isim olduğunu düşünüyorum. son oyun ahmet altan 1



Yer yer tasvirlerini okurken kendimi Livaneli okur gibi hissettim. Ve hatta kitaba ilk başladığım da yalnız adam ,eski bir kasaba , evde bir gündelikçi derken kendimi Kardeşimin Hikayesini okuyor zannettim. Sonraları Kasabanın hazineleri, kasaba ahalisi, iyiler ve kötüler ,iktidar hırsı aklıma yine Livaneli’nin SON ADA sını getirdi.  Okuyup aynı hisseden var mı çok merak ediyorum.



Ahmet Altan evet akıcı yazıyor, evet sonunun çok da sürpriz olmayacağını baştan tahmin ediyorsunuz (Zaten öldürebileceği maksimum 4 karakter var), ve evet kitap bittiğinde tuhaf bir şekilde üzülüyorsunuz.



Kitabın bir çok bölümünde ana karakterin tanrı ile hesaplaşmasını okuyoruz. Bazı yerleri gerçekten ironik olsa da çokça sıkıcı.



Konusuna gelirsek ; Bir kasaba düşünün ki cennet gibi bir sahili olsun ama kimse denize girmesin, bir kasaba düşünün ki kahvede çayınızı yudumlarken adamın biri gelip yan masanızdaki adamı vurup oracıkta öldürebilsin , bir kasaba düşünün ki Belediye başkanının fedaileri arkasına polisi kasabanın en köklü ailesinin fedaileri de jandarmayı alsın ve ölümler sıradanlaşsın,kimse ses çıkaramasın.



Ve bu kasabaya yolu düşen bir yazar düşünün ;  ilk önceleri dışlanan sonrasında herkesin akıl danıştığı , biraz hafiye biraz korkak, kadınları asla geri çevirmeyen…



Sonuç olarak büyük beklentiler olmadan okunması gereken ,güzel vakit geçirmenizi sağlayacak ve aklınızın bir köşesinde güzel tarafları ile kalacak bir roman olmuş.



Ben kitabın kapağını kapatıp hikayeyi orada bırakmayı sevmem. Yazar da bu şansı bize veriyor neyse ki.



Bana kalırsa cinayet büyük bir yanlış anlama sonucu işlendi, sizce?



VAR OLMAK HAKTIR



Hayvan Hakları Federasyonu






http://www.haytap.org/



var olmak haktir 1



var olmak haktir 2



var olmak haktir 3



var olmak haktir 4



var olmak haktir 5



var olmak haktir 6



var olmak haktir 7



var olmak haktir 8



var olmak haktir 9



var olmak haktir 10






Daha önceki bölümler için tık tık !!


Saturday, September 28, 2013

Krem rengi , dantel detaylı bluz.



Hayırlı Cumalar efenim :)


Ramazanın son günleri , mübarek günleri iyi değerlendirebilmek dileği ile .






Yine son diktiklerimden bir bluz ile buradayım .


Bu bluzu krem rengi şifon kumaştan iki kat çalışarak diktim.


Yaka , manşet ve önceki gizli patmış gibi olan kısımlarda dantel detayı kullandım .


Bu dantelden peplum bluz dikmiştim hatırlarsınız ;)


Arka orta boyundan aşağıya 10 cm kadar fermuar diktim , başın girebilmesi için ;)






Bluzun altnda görünen eteği de birazdan yayınlayacağm ;)


....






krem rengi dantel detayli bluz 1


krem rengi dantel detayli bluz 2krem rengi dantel detayli bluz 3



 


 


Iftar Day 17 ~ Kek Batik Beragar-agar


Assalamualaikum & salam sejahtera....


iftar day 17 kek batik beragar agar 1


dilapis berselang seli dengan biskut meri original & meri perisa coklat/kopi



MaDiHaA teruskan dengan menu iftar kami hari ke 17 ye..  Hari tu sempat masak menu feberet anak2 terutama buat kakak Dini yang baru balik dari asrama tu kan.  Selama dia kat asrama.. tiap kali tekak teringin nak makan makanan kegemaran dia.. rasa tak sampai hati nak buat sebab dok teringat kat dia yang takde kat rumah.  Jadi bila dia dah balik ni.. inilah waktunya untuk kita masak menu kegemaran dia yang kita sendiri pun dok mengidam.  hehe.. So untuk menu berbuka hari tu.. MaDiHaA masak mee sup ayam (letak sayur banyak2), kek batik beragar-agar (feberet kakak dini kedua2nya) & juga bubur candil warna warni (bubur kesukaan en. suami).






iftar day 17 kek batik beragar agar 2






Sebenarnya ini kali kedua MaDiHaA cuba resepi kek batik versi letak agar-agar ni.  Resepinya MaDiHaA ambil dari blog Izah Muffin Lover.  Memang tak rugi mencubanya sebab rasanya teramatlah sedap.  Tekstur kek/kuihnya pula tentulah berlainan dengan kek batik versi tanpa agar2.   Kalau nak tau macamana perbezaannya.. kenalah cuba sendiri ye.  Yang penting.. nak membuatnya tersangatlah mudah.. sekejap je dah siap.  Rasa pulak memang walla.. penuh rasa coklat!






iftar day 17 kek batik beragar agar 3


Pertama kali buat dulu MaDiHaA tak sempat nak possingkan cantik2 sebab buat untuk di bawa balik ke kampong.  Waktu tu sempat MaDiHaA berbekal waktu kami berkelah sekeluarga di Air Terjun Lata Lembek, Raub, Pahang.






Kat bawah tu Kek Batik Beragar-agar pertama kali buat menggunakan biskut meri original sepenuhnya.  Gambar di atas sekali tu menggunakan campuran biskut meri original dengan meri perisa coklat.  Terpulanglah pada anda nak guna biskut versi yang mana satu. Yang pasti kedua2nya pun sedap!






Terima kasih kepada semua penyumbang idea & resepi sehingga terolahnya resepi yang sedap ini terutamanya buat Izah yang berkongsi di blog! Akak mohon izin untuk share kat blog akak pula ye..






iftar day 17 kek batik beragar agar 4



dilapisi dengan biskut meri original








KEK COKLAT BATIK BERAGAR-AGAR


olahan: izah


Resepi Asal:Mylla@myresipi.com


Idea :nOORHSA


Sumber : Hasue






Bahan-bahan






2/3 cawan air


1 sk serbuk agar-agar


250 gm butter


125 gm milo


3 sb serbuk koko


1/2 sk serbuk nescafe


1/2 tin susu pekat (tin 505g)-hampir 1/2 tin ikut kemanisan masing2


1 kampit biskut merie * tak habis 1 kampit










Cara-cara






Sediakan Loyang yg dialas plastik bersih(tujuannya supaya kek tidak melekat dan senang diangkat dr loyang tanpa mencacatkannya)


Masukkan air ke dalam kuali diikuti serbuk agar2. Kacau sehingga cair.*kacau hingga serbuk agar2 larut dan air mendidih.


Setelah itu masukkan butter dan gunakan api yang kecil sekali...


Apabila sudah cair masukkan susu,milo sedikit demi sedikit gaul sehingga milonya sebati.


Seterusnya masukkan serbuk koko.... gaul tanpa henti sehingga halus dan tidak berketul lagi....


*boleh rasa cicip kemanisan yang disukai.


Setelah pekat(adunan yang mengandungi agar2 ini tidak akan terlalu pekat seperti resepi asal),boleh lah mula menyusun biskut marie di dalam loyang sehingga menutupi permukaan dasar dan ceduk adunan coklat kemudian ratakan.


Susun lagi biskut marie dan lapiskan dengan adunan coklat.


Ulangi langkah 4 dan 5 sehingga adunan habis


Biarkan sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk semalaman.... potong dan siap untuk dihidangkan...


*untuk kek batik coklat beragar2 ni tak perlu semalaman. Jika cukup sejuk dan set di dalam peti es, sudah boleh dinikmati dan dipotong.










Edited:


Nota: Sukatan agar2 boleh dikurangkan untuk tekstur yang kurang pejal..









Ok kawan2.. selamat mencuba!

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun.Birilerini de Unutmayın!



Bayramınız şimdiden kutlu ve mutlu olsun..


Bayramda unuttuğumuz o kadar çok kişi var ki.


Bu video;  bizim üzerimizde emeği çok olan ancak çoğunlukla unuttuğumuz birilerini hatırlatıyor..




Friday, September 27, 2013

| Davulumun ipi tura, şişti kolum vura vura!


Bir reklamcı için toplumun kültür kodları her zaman önemli olmakla birlikte, yerel kültürel göstergelerin yoğun bir biçimde açığa çıktığı özel günler ve aylarda, hem buna uygun özel tüketimin hız ve miktarını hem de iletişimin etkisini arttırmak bu göstergelerin reklamda kullanılmasına bağlıdır.

davulumun ipi tura sisti kolum vura vura 1

Artık anlam kaybına uğrama tehlikesi yaşamakla birlikte, “Küresel düşün, yerel hareket et!” ilkesi tam da bu yerel kültür kodlarına vurgu yapar. Bu noktada Juri M. Lotman’ın göstergeküre (semiosphere) kavramı hem konuyu hem de reklamcının alması gereken pozisyonu açıklayıcı niteliktedir. Lotman’a göre her toplum, dünyayı, kültürel olarak “kendi dünyası” ve “ötekinin dünyası” olarak ikiye ayırır. Fransız göstergebilimci Jacques Fontanille de göstergeküreyi “bir toplumun, belli bir kültüre ait olanların ortak anlam paylaşımı” şeklinde tanımlar.

Elbette bu göstergeküre, küresel göstergeküreye tümüyle kapalı değildir, hatta onunla sürekli olarak iletişim ve etkileşim halindedir.

Göstergekürede yer alan kültür göstergeleri; dil, simgeler, renkler, müzikler, kahramanlar, gelenekler, inanışlar, değerler, efsaneler gibi çok geniş bir alanda tezahür eder ve o toplumu başka göstergekürelerde yer alan diğer toplumlardan ayırır.

İslam toplumlarında ve Türkiye’de ramazan ayları göstergekürenin yoğun bir şekilde farklılığını hissettirdiği, küresel göstergeküreden büyük ölçüde ayrıştığı dönemlerdir. İftar sofrası, pide, pide kokusu, pide kuyruğu, güllaç, şerbet, hurma, çeşitli iftariyelikler, ailelerin iftar sofrası buluşmaları, sahur, sahur ışıkları gibi birçok gösterge ramazanın yaşayan göstergeleridir. Bir de davul ve top gibi kısmen yaşayan; Karagöz-Hacivat, Direklerarası eğlenceleri gibi yaşamasa da yaşatılmaya çalışılan göstergeler vardır.

Ramazanda gıda tüketiminin arttığı bir gerçektir. Gıda sektöründeki markaların buna kayıtsız kalmaları düşünülemez. Bu da ramazana özel reklam çalışmalarının yapılmasını gerektirir. Bu reklam çalışmalarında ise ramazan göstergeleri haliyle yoğun bir biçimde kullanılır.

Burada dikkat çeken en önemli hususlardan biri, bu göstergelerden yararlanan reklamların, aynı zamanda bunların yaşamaya devam etmesine önemli katkıda bulunmalarıdır. Bu bakımdan, ramazanın göstergelerini, hatta ruhaniyetini ticari amaçlarla ve dolaylı olarak da olsa yansıtan markalara bence Diyanet’in teşekkür borcu vardır. Çünkü kendisinin yapamadığını markalar yapmaktadır.

Ben bu yılın ramazan filmlerini doğrusu pek başarılı bulmadım. Benim için bunlardan öne çıkan Sütaş’ın ve Coca Cola’nın reklamları oldu. Sütaş’ta, yaşayan ramazan insanlarının reklama taşınması sıcak ve samimi filmler çıkarmış ortaya... Coca Cola yine her zamanki gibi belli bir düzeyin üstünde, hatta bu yıl daha pahalı ve büyük bir filmle karşımızda olsa da, gölge oyunundan firar etmiş Karagöz ve Hacivat’ın yapay buluşmalarının filmin tadını kaçırdığını düşünüyorum.

Coca Cola, Cola Turka gibi yerel markalarımızı bile utandıracak şekilde, her zaman göstergekürenin kodlarına uygun iyi filmler yaptı. Benim için kült filmlerinden biri ise 2003’te “Sordum Sarı Çiçeğe” ilahisinin melodisiyle yaptığı filmdir.

Reklam her zaman yeni bir kültür yaratmıyor, aynı zamanda (ve hatta çoğu zaman) bir kültürün yaşamasına imkan sağlıyor.





VATANDAAAŞ!.. İHBARDA BAYRAM FIRSATINI KAÇIRMAAA!..



vatandaaas ihbarda bayram firsatini kacirmaaa 1



Köfteli Yogurt Corbasi



kofteli yogurt corbasi 1



kofteli yogurt corbasi 2



kofteli yogurt corbasi 3



kofteli yogurt corbasi 4



kofteli yogurt corbasi 5



Ben bu corbanin hastasi oldum.Tüm corbalari severim ama bu bir baska lezzetli oldu sanki kofteli yogurt corbasi 6 Evlerimizin vazgecilmezi Corbalarimiz.Bu sene fark ettimki cok corba cesidim yok.Sadece ben degil siz degerli dostlarimda farkedip yorum atmisiniz.Bende duyarsiz kalmak istemedim ve her gün degisik corbalar yaptim.Sirasi ilede yayina aliyorum.Insaallah sizlerde denersiniz.














Köfteli Yogurt Corbasi














Malzemeler:










 


Köftesi için:


Yumruk kadar kıyma


2 Diş sarımsak


Yarım küçük soğan


Yarım kaşık salça


2 Çay kaşığı karabiber


Tuz


7-8 Dal maydanoz


 


Çorbası için:


1 Çay bardağına yakın pirinç


7 Su bardağı su


1 Kase yoğurt


1 Yumurta


1 Tatlı kaşığı nane


1 tatli kasigi un


Yağ


Tuz


1 Su bardagi konserve nohut


Yapilisi :


 


Soğan ve sarımsağı rendeleyin, maydanozu incecik kıyın ve diğer malzemeleri de karıştırıp köfteyi yoğurun. Minik minik köftecikler (Misket kadar ya da daha küçük) yapın ve tepsiye dizin.isterseniz tepsiyi az unlayin ve köfteleri icinde hafiften unlandirin.


Suyu ve pirinci tencereye koyun, kaynasın.Pirinçler yola girince(yani bayaa yumuşadıklarında ama tam pişmediklerinde, biraz da köfte ile pişecekler ya) altını yarıma kısın ve köfteleri teker teker suya atın, yapışmasın. Bir kasede yoğurt, yumurta ve unu karıştırın. Tencereden bir- iki kaşık su alıp kaseye koyun ve karışımı ılındırın. Sonra bunu yavaşça tencereye ilave edin. Ilıtmadan dökerseniz yoğurt aniden sıcağı görüp kesilebilir.Konserve nohutlarimizida en son atalim icine.konserve oldugu icin zaten yenmeye hazirdir ve en son atilmali. tavaya yag ve naneyi koyup kavurun ve corbamizin üzerine dökün. Tuzuna bakıp ayarlayın. Pirinçler pişinceye kadar ocakta dursun. Sonra altını kapatın. Tamamdır.


Afiyet olsun.

Ankara'da Kiarostami Günleri

Thursday, September 26, 2013

Matmazeella ♥: MATMAZELLA'DA ÇEKİLİŞ VAR. DAVETLİSİNİZ.


Matmazeella ♥: MATMAZELLA'DA ÇEKİLİŞ VAR. DAVETLİSİNİZ.: Blogum henüz bir aylık bile olmadı ama ben hediyeleşmeyi seviyorum ve insanları mutlu etmeyi seviyorum. Bu yüzden alnımın akı ile çıkmayı p...


matmazeella matmazella da cekilis var davetlisiniz 1






http://matmazeella.blogspot.com/2013/08/matmazellada-cekilis-var-davetlisiniz.html?spref=bl


Eve Dönüş Filmi Montreal Uluslararası Film Festivali’nde




eve donus filmi montreal uluslararasi film festivali nde 1
Montreal Uluslararası Film Festivali’nde ‘İlk Filmler Dünya Yarışması’na seçilen Eve Dönüş filmi Montreal yolcusu

Bugün başlayan ve 2 eylüle kadar devam edecek olan Montreal Uluslararası Film Festivalinde Alphan Eşeli'nin Eve Dönüş filmi Türkiye'yi temsil edecek.

Eve Dönüş (Sarıkamış 1915) filmi Sarıkamış'a savaş için giden fakat bir kurşun bile sıkamadan donarak ölen askerlerin ailelerinin yaşadığı zor günleri anlatıyor. Oldukça etkileyici bir senaryoya sahip olan filmin yönetmenliğini Alphan Eşeli'nin üstlenmiş. Filmin senaryosunu ise yine Alphan Eşeli ve Serdan Tantekin beraber yazmış. Eve Dönüş filminin başrollerinde; Uğur Polat, Nergis Öztürk ve Serdar Orçin yer alıyor.

Kanada'nın Montreal kentinde düzenlenen festivalde yarışacak olan filmin çekimleri Sivas'ta çok zor şartlar altında gerçekleşmiş. Zaman zaman -20 dereceyi gören soğuk havaya rağmen çekimlerini aksatmadan tamamlayan film ekibi şuanda Montreal'de Türkiye'yi temsil ediyor.

kaynak: stargundem.com


Wednesday, September 25, 2013

Tilki Aylin'i kızdırıyor












İyi Bayramlar




iyi bayramlar 1


Mutlu,huzurlu bol sohbetli bir bayram geçirmenizi diliyorum.Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun.

Sevdiklerinize sıkı sıkı sarılmayı ihmal etmeyin.

İyi Bayramlar.


Sunday, September 22, 2013

Okul Poğaçası





okul pogacasi 1


okul pogacasi 2


Okul Poğaçası dedim çünkü artık beslenme telaşı bizde de başladı.Beslenme çantasına ne koysam ucundan kıyısından geri geliyor ancak bu poğaça gelmedi.Üstelik arkadaşlarıylada paylaşılmış.e güzel :) Tarifi bir kenara yazmışım ancak nereden bulduğumu not etmemişim. Yaparken biraz tereddüt ettim ancak puf puf poğaçalar olunca tarifi hemen bloga yazmak üzere kaydettim. Ekmek makinesinde yoğurup mayaladım.Siz dilerseniz elde de yapabilirsiniz sadece ölçü kısmında şeker kaşığı ile verdiğim ölçüleri tatlı kaşığı olarak değiştirmelisiniz. Makinede yaparkende makinenin kaşığını kullanmalısınız. Güzel haftasonlarımız olsun :)

Okul Poğaçası

Malzemeler ;

. 1 su bardağı ılık süt

. 1/4 su bardağı su

. 1/4 su bardağı sıvıyağ

. 1 çorba kaşığı sirke

. 1 çay kaşığı tuz

. 2 çorba kaşığı toz şeker

. 4 su bardağı un

. 1 çay kaşığı instant maya

Arasına ;

. yeteri kadar zeytin ve ezilmiş peynir

üzeri için ;

. 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı ;

. Eğer ekmek makinesinde yapıyorsanız tüm malzemeleri yazdığım sıraya göre koyun ve kabaran(mayalı)hamur programını -1,5 saat -seçmelisiniz.Önce sıvılar sonra kuru malzemeler ve en son kuru maya konmalı .Arada hamuru kontrol edin ki su veya un katmak gerekirse müdahale edebilesiniz.Eğer elde yapacaksanız un ,instant maya, tuz,toz şekeri yoğurma kabında karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp sıvı malzemeleri ekleyin ve özlü bir hamur yapın ve mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurdan parçalar koparıp elinizle açın ve ortasına ister zeytin ister peynir koyup yarım daire şeklinde kapayın.Yağlanmış tepsiye dizin(minik parçalar kopardım 15 adet çıktı). Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.


Muzlu muffin



muzlu muffin 1 






 Uzun zaman önce denenmiş ama unutulup yazılmamış tariflerden birisi.Tarif Martha Stewart'ın






Malzemeler:


  • 2 adet olgun muz

  • 1 yumurta

  • 2/3 cup toz şeker(2/3 su bardağı)

  • 1/2 cup sıvı yağ (Yarım su bardağı)

  • 1 paket vanilya

  • 1/4 tsp tuz (1 silme çay kaşığı)

  • 1 tsp kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)

  • 1+1/4 cup un (1 + çeyrek su bardağı)

  • 3/4 cup hindistan cevizi (3/4 su bardağı)

  • (Ölçü olarak su bardağı kullanacaksanız, bardağınızın 200 ml hacmi olduğuna emin olmalısınız.)

Yapılışı:

-Muzu soyup, çatalla ezin.

-Üzerine yumurta, toz şeker ve vanilyayı ekleyip, 3-4 dakika mikser ile iyice çırpın.

-Sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın.

-Hindistan cevizinden çok az, üzerine serpmek için ayırıp kalanını harca ekleyin.

-En son olarak da tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip, sadece karışıncaya kadar kısaca çırpın.

-Yağlı kağıttan kapsüller yerleştirdiğiniz 12'li muffin kalıbınıza harcınızı paylaştırıp, üzerine hindistan cevizi serpin.(Ben üzerlerine serpmedim)

-Önceden 175 dereceye ısıttığınız fırına verip 20-25 dakika kadar pişirin.

Saturday, September 21, 2013

Elde Açma Gözleme



elde acma gozleme 1



Elde Açma Gözleme






Hamuru İçin:


1 Yumurta


1 Kabartma tozu


Un, su, tuz


İçi için:


Ispanak, soğan


Sıvı yağ, tuz, karabiber







Yapılışı: Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 15 veya 30 dakika dinlendirin. İçini hazırlamak için, ıspanakları doğrayıp, yıkayın, haşlayın, süzün ve fazla sularını sıkın. Soğanları ince ince doğrayıp, sıvı yağla birlikte kavurun. Ispanağı, tuzu, karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Kavrulan ıspanağı ocaktan alıp soğutun. Hamurdan parçalar koparıp, bezeler hazırlayın. Bezenin birini merdane ve unla açın. Açılan hamurun yarısına harcı koyup yayın. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın. Teflon tavada arkalı önlü pişirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Pişen gözlemeleri tereyağı veya margarinle yağlayıp, üst üstte koyun. Gözlemeleri sıcak sıcak ikram edin.


Sütlü Sarı Mercimek Çorbası



sutlu sari mercimek corbasi 1


Hastayım, aksırıp-tıksırıyorum, boğazım ağrıyor, bir sıcak-bir soğuk beni mahvetti. Böyle durumda ne derler "Hastayım hasta, çorbası tasta :)" Gerçekten hasta-sağlıklı hiç fark etmez, insanların şifası çorbada. O halde bana müsade bi çorba içip geleyim :)


 


Malzemeler:


 


- 1 su bardağı sarı  mercimek


- 1 adet kuru soğan


- 2 yemek kaşığı pirinç


- 2 su bardağı tavuk suyu


- 3 su bardağı bardağı su


- 1 çay bardağı süt


- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, karabiber, kırmızı toz biber,nane


 


Yapılışı: Sarı mercimek ve pirinç beyaz suyu gidip duru su akana kadar 2-3 kez yıkanır. Sarı mercimek, pirinç, soğan, normal su ile birlikte düdüklü tencereye alınarak, tencerenin düdüğü çıktıktan sonra ocağın altı kısılarak 10 dakika haşlanır. (Normal tencerede yapıyorsanız, aynı malzemeleri tencere içerisinde mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.) Düdüklü tencerenin basıncı düşüp düdüğü indiğinde kapağı açılarak bir blender yardımı ile çorba pürüzsüz hale getirilir. İçerisine tavuk suyu, süt, tereyağı ve baharatlar eklenerek bir taşım daha kaynatılır ve sıcak sıcak servis edilir.


DOMATESLİ PATLİCAN KONSERVESİ



domatesli patlican konservesi 1


 


 
Malzemeler

6 kilo patlican

6 kilo domates

10 diş sarımsak

2 yemek kaşığı kaya tuzu

sıvıyağ

Yapılışı

Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Patlicanların kabuklarını soyup başlarını kesip, küp şeklinde doğrayın. Tencereye 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağı ve ince doğradığınız sarımsakları ekleyip biraz kavurun. Domatesleri, tuzu ve patlicanlarıda ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Patlicanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Başka bir tencerede su kaynatın kaynayan suya kavanozları ve hiç kullanılmamış kapakları atıp sudan alın, ocakta kaynamaya devam eden sosdan kepçeyle alıp kavanozlara doldurup hemen ağzını kapatıp ters çevirin. Bu şekilde 1 gece bekletin.


Wednesday, September 18, 2013

kolay rus tatlısı miföy hamurdan sütlü şerbetli

Merhaba degerli web sitesi takipçilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün kolay rus tatlısı miföy hamurdan sütlü şerbetli makalesini yayinlamaya karar verdik.

kolay rus tatlisi mifoy hamurdan sutlu serbetli 1

Rus komsumdan ögrendigim enfes vede

degisik bir tatli tarifi;

tarifi sevgili gelibolu17'nin
etkinligine

yolluyor kolay gelsin diyorum
*** SÜT SERBETLI KOLAY RUS TATLISI ***

MALZEMELER:

* 1 paket 10 adet milföy hamuru

* 1 -2 su bardagi ceviz

kolay rus tatlisi mifoy hamurdan sutlu serbetli 2

* 2 adet resimde gördügünüz krema'dan

BU KREMAYI BULAMAYANLAR ICIN SERBET TARIFI

* 3 su bardagi süt

* 2 su bardagi seker

* 1 tane vanilya sekeri

bu tarifde yine rus serbetiymis arkadaslar....

YAPILISI:

* Milyföyleri az acin icine cekilmis ceviz

serpip
rulo yapin

* Bir parmak kalinliginda kesin

* Yan sekilleri alta gelecek sekilde

Yagli kagit serilmis tepsiye dizin

* 180 derecede pisirin

* SERBETI HAZIRLAMASI

* Sütü sekeri ve vanilyayi tencereye alin

* Kaynadiktan sonra altini kisip 10 dakika daha

kaynatin ocaktan alip iliyinca soguk tatlinin

üzerine gezdirin.....

Türkiyede yoktur ama Almanyadakiler icin resimdeki

kremayi siddetle tavsiye ederim
Resimdeki kremayi kullanacaksaniz

tatlilar sicakken üzerine siseden icinden döküp

her tarafina esit miktarda gelmesini saglayin

*** AFIYET OLSUN ***

kolay rus tatlisi mifoy hamurdan sutlu serbetli 3

diger tariflerim icin buyrun tiklayin sizinde

damak zevkinize uygun bir tarif mutlaka bulursunuz

SERBETLI TATLI TARIFLERI

SÜTLÜ TATLI TARIFLERI

HER CESIT TATLI TARIFI



Bu yazi ile alakali daha fazla yazi gorebileceginiz guzel bir web kaynagi : tatlısı tarifi

çok farklı iğne oyası havlular

Merhabalar sevgili site okurlarimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün çok farklı iğne oyası havlular yazisini sunmaya karar verdik.

Etiketler : Havlu Kenarı İğne Oyası


İğne oyası havlu kenarı örnekleri,havlu kenarı modelleri


Tığ ile örülen modelin çiçek ve yaprak kısmında iğne oyası kullanılarak yapılan havlu kenarı.Papatyayı andıran bu çiçek benim en sevdiğim modellerden birisi.Değişik renklerde modelin nasıl olabileceğini görebiliyorsunuz.Farklı renkleri de siz deneyebilirsiniz.   


cok farkli igne oyasi havlular 1



cok farkli igne oyasi havlular 2



Bu makale hakkinda daha fazla yazi bulabileceginiz faydali bir web sitesi : çok farklı iğne oyası havlular

Tuesday, September 17, 2013

yağlı boya çalışmaları kolay

Merhaba sevgili web sitesi okurlarimiz. Simdiki yazimiz yağlı boya çalışmaları kolay.






yagli boya calismalari kolay 1


Evet yağlı boya yapmayı arzu ediyorsunuz, herhangi bir atölyeye gitmeye vaktiniz yok ....evde kendi kendinize neler yapabilirsiniz...sizlere pratik yağlı boya malzemelerini ve neler yapıla biliri paylaşmak istedim...merak ettiğiniz, konularda msn atabilirsiniz. cevaplamaya çalışacağım....

şimdiden kolay gelsin diyorum.


Önce yağlı boya resim nedir. neden tercih edilir,

Yağlı boya resim üzerinde sürekli çalışabilme olanaklarının bulunması,yapılan resimlerin uzun ömürlü olması,temizleme ve bakım kolaylığının olması,nedeni ile diğer tekniklere göre tercih sebebidir....




yagli boya calismalari kolay 2


Gelin malzemelerimize bakalım

YAĞLI BOYA ÇANTASI;  Yapı marketler, hobi mağazalarında çok şık resim çantaları olmasına rağmen ben yine yapı marketten aldığım takım çantası denilen beylerin pense, tornavida koydukları çantalardan aldım. üstünde gözü olanlar var, fırçalı koymak için çok kullanışlı.



TUVAL; Tuval için gerekli olan yüzey,bez, mukavva, kontrplak,duralit olabilir,Bunları doğrudan doğruya kullanamayız.Yağlı boyanın yağını emer ve çok boya harcarız, bu nedenle yağlı boya yapılacak yüzeyin astar boya ile kaplanması gerekir. Fakat şimdi çok ucuz hazır tuvaller olduğundan tuval yapımı ile uğraşmanıza değmeyeceğini düşünüyorum...arzu eden olursa msn ile tuval astarı nasıl hazırlanır sorabilirler.


yagli boya calismalari kolay 3


BOYALAR; Amatör kullanımlar için hobi mağazalarından veya yapı marketlerden ucuz boyalar temin edebilirsiniz...Önce ana renkleri alın kırmızı,sarı,mavi, kahverengi,toprak rengi(okra) beyaz, siyah zaman içerisinde boya kutunuzu dolduracaksınız.....




yagli boya calismalari kolay 4





yagli boya calismalari kolay 5


PALET Kırtasiyeden alabileceğimiz gibi 30-40 cm.ölçülerinde emici olmayan birçok materyali palet olarak kullanabiliriz.Marangozdan alacağımız üzeri formika kaplı kontrplak parçaları,camcıdan alabileceğimiz kalmış cam parçaları ,fayans parçaları,plastik kapaklar kullanabiliriz.



 


FIRÇA İlk başlayanlar için çok kaliteli fırça almamıza gerek yoktur pepe onun fırçaları uygundur.geniş alanları ve astarınızı boyamak için kalitesiz büyük sert kıllı bir fırça kullanabilirsiniz.Yalnız ilk dokunuşta kıllarını döken bir fırça olmasın.

YAĞLI BOYA TEKNİKLERİ YAĞLI BOYA RESİMLER UZUN ÖMÜRLÜ ,TEMİZLEME VE BAKIMI KOLAY OLDUĞU İÇİN RESİM YAPANLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLMEKTEDİR. YAĞLI BOYAYA BAŞLARKEN HANGİ MALZEMELERE GEREK DUYARIZ.

 1-YAĞLI BOYA ÇANTASI Hazır olarak satılan çantalar olduğu gibi yapı marketlerde satılan tamir takım aletlerini koymak için satılan çantalarda, boya ve fırçalarımızı saklamak için uygundur.



Bu makale hakkinda daha cok yazi inceleyebileceginiz degerli bir web sitesi : yaglı boya doga ressamları